Tervetuloa!

Tervetuloa virtuaalisen ikoninäyttelyn vieraskirjan sivuille

Tämä vieraskirja on tarkoitettu vain Ortodoksi.netin virtuaalisessa ikoninäyttelyissä vierailleille, jotka voivat kirjoittaa tänne viestinsä, kiitoksensa tai muun kommenttinsa näyttelystä ja/tai sen ikoneista. Oman viestinsä, tervehdyksensä, kiitoksensa, jne. voi kirjoittaa tämän viestin tai tänne myöhemmin tulevien uusien viestien kommenttiosaan.

Kaikenlainen poliittinen, uskonnollinen, rasistinen tai muunlainen vihapuhe on kiellettyä ja sellaiset viestit poistetaan. Kiitosta tai vaikka kritiikkiä saa esittää hyvän maun puitteissa. Ikonimaalari yrittää mahdollisuuksiensa mukaan vastata esitettyihin kysymyksiin.

Vieraskirjaa ylläpitää ja moderoi näyttelyn tekninen toteuttaja: Ortodoksi.net. (sähköposti: ortodoksinet.yllapito@gmail.com)

Myös kahteen ensimmäiseen ikoninäyttelyyn ikonit maalannut munkki Stefanos Rasimäkeläinen voi lukea ja tarvittaessa ja halutessaan myös kommentoida tänne jätettyjä viestejä tai kysymyksiä.

Ensimmäinen virtuaalinen ikoninäyttely avautui joulupaaston alkaessa 15.11.2023 ja se löytyy toistaiseksi nettiosoitteesta:
https://www.ortodoksi.net/index.php/Joulunaika_-_lapsuuden_aika_(ikoninäyttely)

Toinen saman ikonimaalarin ikoninäyttely avautui pääsiäistä edeltyävän Suuren paaston alkaessa 12.2.2024 ja näyttely löytyy osoitteesta:
https://www.ortodoksi.net/index.php/Kohtalona_Kurbinovon_freskot_(ikoninäyttely)

Kolmaskin näyttely on jo suunnitteilla apostolien paaston alkuun toukokuun lopulle 2024.

Tervetuloa mukaan virtuaaliseen näyttelymaailmaan!

Ortodoksi.net - ylläpito

Kommentit

  1. Rauman Jumalanäiti ikoni todella kaunis. Hyvin toteutettu virtuaalinäyttely. Paljon informaatiota, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis on tuo Rauman Jumalanäiti. Rauman pitsin käyttö ja kaupungin vanhat vaakunat Jumalanäidin maforissa puhuttelevat myös tätä entist raumlaist flikka.
    Kiitos kun oli mahdollisuus nähdä tämä ikoni. Ostaisin heti, jos vaan olisi myynnissä, mutta ymmärrän että Munkki Stefanos haluaa pitää tämän itsellään. Varmaankin hänen Rauma-aikojensa muistona.
    Mikähän mahtaa olla ikonin ”Jeesuksen syntymä” n:o 01 koko senteissä??

    VastaaPoista
  3. Vahvoja vetoja, värikylläisyyttä...hehkuvat taivaallista valoa!!!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kun sai tutustua ikoneihin. Hienoja töitä!

    VastaaPoista
  5. kiitos ikonimaalauksesi innoituksen taustatiedoista. pidin erityisesti Jumalanäidin esirukous ikonista.

    VastaaPoista
  6. Hienoja ,kauniita Ikoneita.Vaikea sanoa mikä olisi kaunein,Jumalanäidin esirukous ikoni nousi mieleeni ensimmäisenä.Kiitos kun näin sai tutustua Ikoneihin.

    VastaaPoista
  7. Outojen holhooja pyhittäjä Sampsonin ikoni oli erityisesti se, jonka äärelle pysähdyin. Kaikissa ikoneissa on puhuttelevaa syvyyttä ja erityisen kauniit värit. Kiitos näyttelystä, se on upea!

    VastaaPoista
  8. Hyvinkään kirkossa vierailee silloin tällöin ihmisiä, jotka ovat tietoisia näistä Stefanoksen töistä ja muita kiinnostuneita niistä tarvittaessa valistetaan. Sanoisinpa, että nykyisin Hyvinkäällä osataan olla näistä jopa pikkasen ylpeitäkin, oikealla tavalla. Aika on tehnyt oikeutta Harri Stefaniuksen elämäntyölle.

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Upea näyttely.

    VastaaPoista
  10. Olen katsellut näitä kotikirkossani Hyvinkäällä kohta 20 vuotta. Moni on tutun näköinen, mutta näin virtuaalinäyttelynä ne jotenkin avautuvat paremmin katsottaviksi. Kiitos.

    VastaaPoista
  11. Yhden näistä ikoneista äärelle pysähtyminen toi elämään valoa. Mutta en kerro minkä niistä. Hienoja ikoneita ovat.

    VastaaPoista
  12. Leena-Maria Blinnikka pyysi ylläpitoa julkaisemaan oheisen kommentin:
    ---
    Tosi syvällinen, koskettava, pyhyyttä huokuva näyttely. Kuinka joku pystyy tähän tarkkuuteen - Luojan käsi on varmasti ohjannut maalaria! Ikonithan kertovat evankeliumin tärkeimmät kohdat, ja mukana on myös muita pyhiä, joitakin minulle uusiakin.
    Alussa ollut johdantoteksti oli erinomainen. Mainiosti siinä kerrottiin myös, että munkki Stefanos otti alkuperäisistä ikoneista raamit pois, jotta voimme nähdä pyhät suoraan, ei "ikkunan takaa".
    Ikonien väritys on ruskean ja okran painotteinen, mikä vähän yllätti. Esim. omassa "jumaltsopessani" on käytetty selvästi enemmän muita värejä, kuten sinistä ja tumman vihreää.
    Kuvista oli mahdoton siirtyä suoraan toiseen. Alkuun piti avata uudelleen koko tiedosto, lopussa opin siirtymään alun tekstisivun kautta.
    Katsoin ikonit pitkäperjantai-iltana, Johannespassion soidessa taustalla. Siis varsinainen pyhyyden atmosfääri!!!
    Mitä sydämellisin kiitos munkki Stefanokselle ja muille näyttelyn taustavoimille!!!

    Leena-Maria Blinnikka

    VastaaPoista
  13. Upeita ikoneita. Erityisesti Apsis alttari-ikoni mykistää ja koskettaa.

    Iida

    VastaaPoista

Lähetä kommentti